Светосавска академија у петак у хотелу „Моравица”

Друштво

Тридесетдруге Светосавске свечаности у организацији Добротворног друштва „Сава”, Општине Сокобања и Народне библиотеке „Стеван Сремац”, у сарадњи са Српском православном црквом, Основном школом „Митрополит Михаило”, Средњом школом „Бранислав Нушић”, Предшколском установом „Буцко”, Туристичком организацијом Сокобања и Културним центром, биће одржане у петак 26. јануара, у свечаној сали хотела „Моравица”.

У културно-уметничком програму учествоваће Дечји хор „Соколићи”, већ по традицији Школа музичких талената из Ћуприје, Биљана Ђуровић драмска уметница и Владимир Црномарковић, кантаутор.

Организатор Светосавских свечаности, Добротворно друштво „Сава”, хуманитарним радом и неговањем српске традиције бави се дуже од три деценије. На иницијативу неколико ентузијаста основано је, сада већ давне 1992. године и има за циљ очување духа светосавља организацијом добротворних догађаја и промоцијом хуманости. Чланови овог хуманитарног друштва помажу деци без родитеља, болесној и деци која живе у тешким материјалним условима. Поред тога, циљеви и задаци овог друштва су и додела признања најбољим ученицима сокобањских школа, додела стипендија изразито талентованим ђацима и студентима, као и организовање културних, спортских и других манифестација у добротворне сврхе.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + 2 =