Сутра „Спортске игре младих”, вечерас свечано отварање

Спорт

Манифестација „Спортске игре младих” одржаће се сутра у Сокобањи, по трећи пут. Ова организација окупља децу до осмог разреда која ће се такмичити у седам дисциплина: шах, стони тенис, улична кошарка, тенис, одбојка, мали фудбал и између две ватре за децу до четвртог разреда. По први пут такмичење у малом фудбалу биће и у женској категорији.

− Оно што је битно напоменути је да се победници градова квалификују за државно финално такмичење које ће бити одржано у Београду, а најбољи из Београда ће путовати у Сплит. Наравно, ова година је специфична због ситуације са вирусом корона па су могућа и нека кориговања термина, али се надамо да их неће бити − каже Милош Крстић, директор Спортско-рекреативног центра „Подина”.

Свечано отварање биће одржано вечерас у центру града, испред „Милошевог конака”, у 20 часова и 30 минута. Организатор је припремио бројна изненађења за све присутне. Биће организован ватромет а ту ће бити и аниматори са додатним атракцијама.

Манифестација „Спортске игре младих” сваке године постаје масовнија. Протекле године је окупила преко 70 хиљада учесника у Србији, а ове године се очекује да тај број буде и већи. Од земаља региона на манифестацији учествују: Хрватска, Босна и Херцеговина, Македонија и Црна Гора са преко 250 хиљада учесника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + nineteen =