„Михољски сусрети села 2023” у понедељак у Сесалцу

Друштво Култура

Други део Манифестације „Михољски сусрети села 2023” одржаће се у понедељак 11. септембра у Сесалцу. Овог пута, поред домаћина сусрета, надметаће се мештани осталих села горњег дела општине Сокобања –Језера, Раденковца, Новог Села, Блендије, Николинца, Дугог Поља, Врела, Читлука, Милушинца, Богдинца, Левовика и Церовице.

Манифестација се састоји из спортског и културно-забавног дела програма, тако да су за најбоље предвиђене медаље и захвалнице а за посетиоце који нису спортског и такмичарског духа одговарајући културни програм.

 

Окупљање учесника је од 17 сати а такмичари ће се у оквиру спортског дела манифестације надметати у скоку удаљ, бацању камена са рамена, надвлачењу конопца и трчању у џаковима. У културно-забавном делу манифестације наступиће културно-уметничка друштва, певаће се изворне народне песме, такмичити у причању здравице, музицирању и рецитовању а биће организоване и игранке.

Организатор манифестације је општина Сокобања а покровитељ Министарство за бригу о селу.

Први део манифестације одржан је прошлог месеца у Мужинцу уз одличну организацију и леп провод и дружење, што је и главни циљ ове манифестације, сазнајемо од Славише Крстића, члана Општинског већа општине Сокобања.

− Лепо нам је било, пре свега лепо смо се дружили и успели да подстакнемо све нас да размишљамо како да још боље обогатимо наш друштвени живот, да чувамо нашу традицију, историју и културно наслеђе сокобањских села − истакао је Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × four =