Subvencionisani krediti za nabavku opreme

Društvo

Ministarstvo privrede Republike Srbije raspisalo je javni poziv za mikro, mala i srednja preduzeća, zadruge i preduzetnike za nabavku opreme putem subvencionisanih kredita u ovoj godini.

Sredstva opredeljena Programom namenjena su za sufinansiranje nabavke nove proizvodne opreme i opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenjivih dobara i izvođenje građevinskih radova.

Privredni subjekti koji ispune uslove Programa i kojima banke, odnosno lizing kompanije uključene u realizaciju Programa, uslovno odobre kredit odnosno finansiranje mogu ostvariti pravo na sufinansiranje do 25% od neto vrednosti opreme koja se nabavlja. Učešće privrednih subjekata iznosi pet odsto od ukupne vrednosti opreme, a ostatak sredstava se obezbeđuje iz kredita poslovnih banaka ili finansijskog lizinga kompanija uključenih u sprovođenje ovog programa.

Visina bespovratnih sredstava koja se može dodeliti privrednom subjektu određuje se u odnosu na broj zaposlenih na neodređeno vreme na dan 31. decembra 2020. godine po evidenciji Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja. Ukoliko ima samo jednog zaposlenog može dobiti do milion dinara, od dva do pet zaposlenih do 2,5 miliona dinara i šest i više zaposlenih do pet miliona dinara.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31.12.2021. odnosno do kraja ove godine.

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) poziva sve zainteresovane kojima su potrebne dodatne informacije ili pomoć u apliciranju da se jave na telefon: 019/426-376 ili pišu na i-mail: msp@raris.org.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 + 7 =