Субвенционисани кредити за набавку опреме

Друштво

Министарство привреде Републике Србије расписало је јавни позив за микро, мала и средња предузећа, задруге и предузетнике за набавку опреме путем субвенционисаних кредита у овој години.

Средства опредељена Програмом намењена су за суфинансирање набавке нове производне опреме и опреме директно укључене у процес производње размењивих добара и извођење грађевинских радова.

Привредни субјекти који испуне услове Програма и којима банке, односно лизинг компаније укључене у реализацију Програма, условно одобре кредит односно финансирање могу остварити право на суфинансирање до 25% од нето вредности опреме која се набавља. Учешће привредних субјеката износи пет одсто од укупне вредности опреме, а остатак средстава се обезбеђује из кредита пословних банака или финансијског лизинга компанија укључених у спровођење овог програма.

Висина бесповратних средстава која се може доделити привредном субјекту одређује се у односу на број запослених на неодређено време на дан 31. децембра 2020. године по евиденцији Централног регистра обавезног социјалног осигурања. Уколико има само једног запосленог може добити до милион динара, од два до пет запослених до 2,5 милиона динара и шест и више запослених до пет милиона динара.

Јавни позив је отворен док се расположива средства не утроше, а најкасније до 31.12.2021. односно до краја ове године.

Регионална агенција за развој источне Србије (РАРИС) позива све заинтересоване којима су потребне додатне информације или помоћ у аплицирању да се јаве на телефон: 019/426-376 или пишу на и-маил: msp@raris.org.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 3 =