Редукција саобраћаја на појединим деоницама за време празника

Друштво

Претходних дана се на друштвеним мрежама појавила информација да је обустављен саобраћај ка болници „Озрен” и да је возилима забрањен саобраћај на тој деоници. Тим поводом смо разговарали са Бојаном Тодосијевићем, директором ЈП „Зеленило” које је управљач поменуте деонице.

 

‒ ЈП ′Зеленило′ се обратило Општинској управи за делимичну обуставу саобраћаја на делу општинског пут број 11 и сагласност смо добили. Реч је о деоници која од регионалног пута повезује болницу ′Озрен′ и болницу ′Очно′. Ово је урађено превентивно како бисмо избегли ситуацију од прошле године када је болница ′Озрен′ због загушења у саобраћају неколико сати била под блокадом ‒ каже директор Тодосијевић.

Како сазнајемо, није тачно да је саобраћај потпуно обустављен и да није могуће доћи до излетишта „Рипаљка” и болнице „Озрен” већ је саобраћај забрањен само за приватна возила и аутобусе који не саобраћају на редовној линији. Ово не важи за становнике насеља „Озрен” који ће моћи несметано да користе ову деоницу.

Када је у питању пут ка излетиштима „Калиновица”, „Шопур” и „Власина” који су и најпосећенији у периоду Ускршњих и Првомајских празника, нема никаквих ограничења. Ограничења неће бити и када је у питању излетиште „Лептерија”, али према оперативном плану који је донет од стране општине Сокобања, редари ће пратити капацитет и обавештавати грађане о томе да ли има слободних паркинг места и у случају да нема, моћи ће да наставе на сопствену одговорност.

За време празника биће отворена паркиралишта код хотела „Здрављак”, хотела „Моравица” и паркинг код бившег „Ауто-мото друштва”, а простор на „Подини” је предвиђен за паркирање аутобуса.

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × five =