Srednja škola

Стручна пракса у Италији

Друштво

У хотелима, ресторанима и фирмама у Милану овога маја клијенте ће услуживати и сокобањски средњошколци који се образују за куваре, хотелијере и финансијске администраторе. Прилику да отпутују у Италију на двонедељну праксу пружио им је пројекат „Нови изазовиˮ у оквиру програма Еразмус плус. Након одређене селекције, пут главног града Ломбардије ове недеље, 15. маја, кренуће 24 најбољих ученика.

– Није било ни лако доћи до овог пројекта. Ђаци већ неко време вредно раде. Свако од њих је морао да покаже одговарајуће знање из енглеског језика и из стручних предмета из своје области. На основу тога направљене су ранг листе. Пријавило се, наравно, више ученика него што иде. Они најбољи међу њима су учесници овог пројекта. Одрадили смо припремне активности. Упознали смо их са културом земље у коју иду. Мало су надоградили своје знање енглеског језика. Имали смо припремни час где смо причали о путовању, о самом начину паковања – каже Ана Милићевић, директорка Средње школе „Бранислав Нушићˮ.

Srednja škola

По речима директорке скоро све је спремно за полазак у Италију где ће ученици боравити до 29. маја.

– Ово је први пројекат такве врсте који реализује наша школа, зато се трудимо да све организујемо онако како треба. Сигурна сам да ће ово бити једно искуство, веома значајно за наше ђаке и наравно незаборавно – закључује директорка.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 5 =