Средњошколци о личностима на новчаницама

Друштво

У средњој школи „Бранислав Нушић” у Сокобањи одржано је занимљиво такмичење ученика ове установе. Они су се надметали у знању о знаменитим личностима који су представљени на динарским новчаницама, од настанка првог динара па до данашњих. Квиз који је садржао 25 питања организован је у сарадњи са Народном банком Србије, односно њеним одсеком за едукацију.

Квиз је садржао 25 питања на поменуту тему. Ученици, подељени у пет екипа, бирали су један од понуђених одговора. Победу је однела екипа под бројем 5 која је одговорила тачно на свих 25 питања. Победничку екипу су чинили ученици Михајло Богојевић, Миљана Костић, Кристина Голубовић, Катарина Станојевић и Немања Максимовић.

Основни циљ квиза је подстицање даљег интересовања за индивидуално истраживање ђака на тему поменутих личности и неком врстом идентификације са тим вредностима коју они оличавају.

Како сазнајемо од суорганизатора представника НБС, ова акција је почела почетком школске 2019. године и циљ је да се обиђу све економске школе у Србији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × four =