Средња школа испратила још једну успешну генерацију

Друштво

Свечаном доделом диплома, проглашењем најбољих и доделом признања и награда у хотелу „Моравица”, Средња школа „Бранислав Нушић” завршила је данас ову школску годину што се тиче завршних разреда, односно матураната.

− Желим свим ученицима да честитам, пре свега, крај овог дела школовања и средњошколског образовања, да им пожелим пуно успеха у наредном периоду. Који год пут да су изабрали, да ли пут рада или пут студија, да буду успешни у томе и да се у неком наредном периоду сретнемо и резимирамо како су задовољни − поручила је Ана Милићевић, директорка ове школе.

Наставничка већа, одељенска већа и сви наставници су у претходном периоду резимирали резултате ученика ове образовне установе и за ученика генерације прогласили Анђелу Ракић, ученицу четвртог разреда гимназије – општи тип.

− Она је показала изузетне резултате на такмичењима, учествовала је на више републичких такмичења, са једног је донела награду и једно од прва три места − рекла је директорка Милићевић.

Иначе, у овој генерацији била су два вуковца. Поред Анђеле Ракић ту је и Анђела Јевтић, ученица четвртог разреда гимназије која је ове године имала изузетан успех и на такмичењу из енглеског језика.

Овом приликом награђени су и ученици који су учесници републичких такмичења и смотри, из редова матураната.

Према традицији и овог пута је проглашен спортиста генерације, а то је Мерима Миловановић, ученица четвртог разреда смера финансијски администратор. Како је образложено, Мерима је имала запажене резултате у каратеу, њен базични спорт, али у четвртом разреду је и на такмичењу у малом фудбалу била значајан део тима.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × four =