Srednja škola „Branislav Nušić” obeležila svoj dan

Društvo

Srednja škola „Branislav Nušić” juče je u kongresnoj sali hotela „Moravica” obeležila Dan škole. Osmi oktobar izabran je za dan ove obrazovne ustanove jer je to datum rođenja našeg čuvenog komediografa Branislava Nušića čije ime škola nosi.

Na početku svečanosti Ana Milićević, direktorka škole, pozdravila je prisutne, a kolegama i učenicima čestitala Dan škole. Nakon pozdravne reči, uručene su knjige najboljim učenicima, odnosno onima koji su postigli izuzetne uspehe na takmičenjima. Prema rečima direktorke škole, prošla školska godina je po tom pitanju za ovu obrazovnu ustanovu bila najuspešnija.
Nakon dodele nagrada, članovi dramske sekcije srednje škole izveli su pozorišnu predstavu „Omaž Branislavu Nušiću” koju su pripremili uz pomoć svojih profesora.

U okviru obeležavanja Dana škole juče je u sportskoj sali održan i memorijalni fudbalski turnir „Goran Đukić” u sećanje na pokojnog fudbalera i profesora ove škole. Učesnici turnira bili su ekipe: sokobanjske srednje škole i veterani FK „Ozren” i FK „Napredak” iz Aleksinca.

Srednja škola „Branislav Nušić” osnovana je 1961. godine i od tada do danas promenila je niz struka i smerova pokušavajući da se prilagodi raznim reformama, kao i specifičnostima sredine. Sada ova ustanova obavlja obrazovno-vaspitnu delatnost srednjeg obrazovanja u područjima rada: gimnazija, trgovina, ugostiteljstvo i turizam i ekonomija. Osim redovnog školovanja, škola takođe vrši i vanredno školovanje đaka, dokvalifikacije, prekvalifikacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

12 − five =