Средња школа „Бранислав Нушић” обележила свој дан

Друштво

Средња школа „Бранислав Нушић” јуче је у конгресној сали хотела „Моравица” обележила Дан школе. Осми октобар изабран је за дан ове образовне установе јер је то датум рођења нашег чувеног комедиографа Бранислава Нушића чије име школа носи.

На почетку свечаности Ана Милићевић, директорка школе, поздравила је присутне, а колегама и ученицима честитала Дан школе. Након поздравне речи, уручене су књиге најбољим ученицима, односно онима који су постигли изузетне успехе на такмичењима. Према речима директорке школе, прошла школска година је по том питању за ову образовну установу била најуспешнија.
Након доделе награда, чланови драмске секције средње школе извели су позоришну представу „Омаж Браниславу Нушићу” коју су припремили уз помоћ својих професора.

У оквиру обележавања Дана школе јуче је у спортској сали одржан и меморијални фудбалски турнир „Горан Ђукић” у сећање на покојног фудбалера и професора ове школе. Учесници турнира били су екипе: сокобањске средње школе и ветерани ФК „Озрен” и ФК „Напредак” из Алексинца.

Средња школа „Бранислав Нушић” основана је 1961. године и од тада до данас променила је низ струка и смерова покушавајући да се прилагоди разним реформама, као и специфичностима средине. Сада ова установа обавља образовно-васпитну делатност средњег образовања у подручјима рада: гимназија, трговина, угоститељство и туризам и економија. Осим редовног школовања, школа такође врши и ванредно школовање ђака, доквалификације, преквалификације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − 3 =