Одржана конференција „Туризам и футуризам”

Друштво

Конференција којом је званично отворен пројекат „Туризам и Футуризам” који се суфинансира из програма ИНТЕРРЕГ ИПА – прекограничне сарадње Бугарска-Србија и фондова Европске Уније, одржана је јуче у сали за састанке у хотелу „Моравица”.

‒ Ово је трећи пројекат који заједнички спроводе Месна иницијатива Вршец из Вршеца и Туристичка организација Сокобања (ТОСБ) ‒ подсећа Љубинко Миленковић, директор Туристичке организације Сокобања.

Пројекат подразумева низ веома важних активности које ће имати позитиван утицаја на туристички развој ове две бање, које су по много чему сличне, а пре свега по дугој традицији и доброј посећености.

‒ Оно што је веома важно сада, то су активности израде ‘Програма развоја туризма’ за наредних десет година у Сокобањи. Овај стратешки документ је изузетно битан за наше место јер ће одредити правце развоја Сокобање у наредном периоду. Затим израда заједничке маркетинг стратегије која ће омогућити спровођење одређених активности и пласирање туристичке понуде Сокобање и Вршеца, не само ка домаћим тржиштима у Бугарској и Србији већ и ка региону и најближим емитивним тржиштима и један канал комуникације а то је израда мобилне апликације којом ћемо се обратити не само потрошачима и циљним групама туриста већ ће послужити као дистрибутивни канал за продају производа у Сокобањи и Вршецу ‒ каже Миленковић.

Пројекат траје дванаест месеци а у овом кварталу ТОСБ припрема и објављује јавну набавку по ПРАГ процедури за набавку услуга израде та два стратешка документа и формирање радне групе на нивоу општине.

‒ Локална самоуправа је у складу са Законом о туризму, Законом о локалној самоуправи и у складу са Националном стратегијом развоја туризма у обавези да донесе овај стратешки документ, пре свега, мислим на Програм развоја туризма који ће касније имплементирати сви носиоци туристичке понуде у наредних десет година ‒ истакао је директор ТОСБ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + 11 =