Sokobanjski džudisti izuzetno uspešni na Međunarodnom turniru „Pobednikˮ

Društvo Sport

Članovi Džudo kluba „Karađorđevićˮ na Međunarodnom turniru „Pobednikˮ koji je 17. februara održan u Pirotu u izuzetno jakoj konkurenciji osvojili su ukupno devet medalja i to tri zlatne, dve srebrne i četiri bronzane i u ukupnom plasmanu od 39 ekipa iz sedam zemalja, zauzeli visoko četvrto mesto.

Na ovom turniru učestvovalo je 400 džudista iz Srbije, Bugarske, Grčke, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i Moldavije, koji su se takmičili u tri uzrasne kategorije, stariji poletarci, mlađe devojčice i dečaci i starije devojčice i dečaci.

– Iz sokobanjskog džudo kluba učestvovalo je 22 takmičara, a polovini njih je ovo bilo prvo učešće na jednom zvaničnom takmičenju, koje je bilo izuzetno kvalitetno jer su mnogo iskusniji takmičari ostali bez medalja. U ovako jakoj konkurenciji osvojili smo devet medalja i četvrto mesto čime smo iza nas ostavili mnogo iskusnije ekipe kao što su Partizan iz Beograda, CSK iz Sofije zbog čega smo nagrađeni peharom za ostvareni uspeh – rekao je Slaviša Milijić, trener Džudo kluba „Karađorđevićˮ.

Sledeći Međunarodni turnir na kome će učestvovati ovi sjajni mladi sokobanjski sportisti biće održan u Nišu u organizaciji Akademije „Ivezićˮ.

– Zbog loše finansijske situacije našeg kluba na Međunarodnom turniru ‘Trofej Niša’ nastupićemo sa manjim brojem takmičara, jer nećemo biti u mogućnosti da povedemo sve takmičare – dodao je Milijić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eighteen − 9 =