Сокобањски џудисти изузетно успешни на Међународном турниру „Победникˮ

Друштво Спорт

Чланови Џудо клуба „Карађорђевићˮ на Међународном турниру „Победникˮ који је 17. фебруара одржан у Пироту у изузетно јакој конкуренцији освојили су укупно девет медаља и то три златне, две сребрне и четири бронзане и у укупном пласману од 39 екипа из седам земаља, заузели високо четврто место.

На овом турниру учествовало је 400 џудиста из Србије, Бугарске, Грчке, Македоније, Црне Горе, Румуније и Молдавије, који су се такмичили у три узрасне категорије, старији полетарци, млађе девојчице и дечаци и старије девојчице и дечаци.

– Из сокобањског џудо клуба учествовало је 22 такмичара, а половини њих је ово било прво учешће на једном званичном такмичењу, које је било изузетно квалитетно јер су много искуснији такмичари остали без медаља. У овако јакој конкуренцији освојили смо девет медаља и четврто место чиме смо иза нас оставили много искусније екипе као што су Партизан из Београда, ЦСК из Софије због чега смо награђени пехаром за остварени успех – рекао је Славиша Милијић, тренер Џудо клуба „Карађорђевићˮ.

Следећи Међународни турнир на коме ће учествовати ови сјајни млади сокобањски спортисти биће одржан у Нишу у организацији Академије „Ивезићˮ.

– Због лоше финансијске ситуације нашег клуба на Међународном турниру ‘Трофеј Ниша’ наступићемо са мањим бројем такмичара, јер нећемо бити у могућности да поведемо све такмичаре – додао је Милијић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × two =