Сокобања остварила највећи број ноћења за првих девет месеци ове године

Друштво Туризам

Према извештају Републичког завода за статистику Сокобања је закључно са 30. септембром, дакле у првих девет месеци ове године, остварила највећи број ноћења домаћих туриста од 647.336, што је за 18% више у односу на исти период прошле године. Друга је Врњачка Бања са 625.118, трећи је Златибор са 435.947, четврти је Копаоник са 296.096 и пети Београд са 273.509 ноћења.

Сокобања је у првих девет месеци остварила раст од 18% у односу на протеклу годину, која је иначе била рекордна. Врњачка Бања је остварила раст од 6% а Златибор од 2%. Сваки рат туристичког промета је добар, али треба истаћи да је Сокобања забележила двоцифрен раст који представља изузетан успех и напредак.

Иначе, Сокобања је ове, а и већ годинама уназад, на првој позицији и по просеку боравка туриста у једном месту са 5,2 дана односно ноћења. Једна туристичка дестинација сматра се успешном уколико је просек задржавања три дана а у Бањи под Озреном, туристи су боравили у просеку дуже од пет дана. Поређења ради у осталим, кључним туристичким дестинацијама наше земље тај просек износи од 2,8 до 3,2 дана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + 6 =