Сокобања домаћин регионалног такмичења Сеоских игара

Друштво Спорт

Сокобања је овог викенда, тачније у недељу, била домаћин регионалног такмичења у оквиру Сеоских игара, које организује Спортски савез Србије. У надметању је учествовало седам екипа које су биле најбоље на локалним такмичењима, а даљи пласман на републичко првенство избориле су екипе крушевачког Каоника и књажевачког Васиља.

Игре су започеле свечаним отварањем у спортској хали Средње школе „Бранислав Нушићˮ, а присутнима су се обратили председник општине Сокобања Миодраг Николић и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, који је игре и званично отворио.

– Сеоске олимпијске игре се у Србији одржавају четврти пут. Сокобања се овој манифестацији придружила пре две године. Имамо велики број учесника и оно што ми је посебна част да је Сокобања изабрана за један од шест центара у којима се одиграва регионални део овог такмичења – рекао је Миодраг Николић, председник општине Сокобања.

Регионално такмичење у Сокобањи бројало је највећи број екипа, а одмах након њега, следеће недеље, одржаће се тродневно републичко такмичење у Чачку. Победник ће од Спортског савеза Србије, као награду, добити мали терен на отвореном.

– Док год сам на челу савеза трудићу се да покрећем спорт и у малим општинама и по селима. Мислим да много шампиона може да се створи баш из једних оваквих сеоских игара, да изникну неки нови шампиони, неки светски или олимпијски шамиони, јер сви знамо да су из малих крајева људи који су много вреднији и који се много више труде, а треба им створити услове. Кроз ову награду та деца ће имати неке боље услове за рад и тренирање – поручио је први човек Спортског савеза Србије Давор Штефанек.

Првопласирана екипа крушевачког Каоника

Такмичари су се надметали у 11 дисциплина и то у малом фудбалу, одбојци, шаху, скоку удаљ, бацању камена са рамена, надвлачењу конопца, надвлачењу штапа, обарању руку, народном рвању, полигону спретности и трци у џаковима. У поподневним часовима време је дозволило одвијање такмичења и на спољашњем терену, тако да су се фудбалске утакмице одигравале на два места.

И домаћин је на овом регионалном такмичењу имао свог представника, Месну заједницу Трубаревац која је освојила четврто место, док је је трећепласирана екипа прокупачке Доње Стражаве. Пета је месна заједница Лозна из општине Трстеник, а шеста Бошњане из Параћина, док је екипа Сталаћа дисквалификована са такмичења.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 3 =