Sokobanja domaćin Državnog školskog takmičenja u stonom tenisu

Društvo Sport

Sokobanja je danas i sutra domaćin Državnog školskog prvenstvo u stonom tenisu za učenike osnovnih i srednjih škola u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Takmičenje se održava u sportskoj hali Srednje škole „Branislav Nušić” i ovo je prvi put da se u Sokobanji održava jedno ovakvo školsko Državno prvenstvo. Danas je održano ekipno i pojedinačno takmičenje za dečake i devojčice osnovnih škola iz Srbije, a sutra će se takmičiti srednjoškolci takođe u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Državno prvenstvo je u ime opštine Sokobanja otvorio Vladimir Milovanović, zamenik predsednika opštine Sokobanja, koji je učesnicima poželeo puno uspeha u takmičenju i lep provod u Sokobanji. Organizator ovogodišnjeg Državnog školskog prvenstva u stonom tenisu su Sportski centar „Podina”, Osnovna škola „Mitropoli Mihailo” i Srednja škola „Branislav Nušić” uz podršku opštine Sokobanja.

− Čast nam je što se po prvi put u Sokobanji održava jedno školsko Državno prvenstvo ovog puta u stoni tenisu za osnovne i srednje škole. Danas se održava ekipno i pojedinačno za dečake i devojčice osnovnih škola, sutra srednjih škola tako da su najbolji teniseri osnovnih i srednjih škola danas i sutra u Sokobanji. Čast nam je što predstavljamo Sokobanju celoj državi i ovo je nešto što smo čekali dugi niz godina. Hteo bih da se zahvalim našoj osnovnoj i srednjoj školi koji su u saradnji sa Sportskim centrom ovo organizovali, naravno uz podršku opštine, mislim da smo se pokazali u najboljem svetlu i da ćemo imati mogućnosti i za nastavak saradnje sa Savezom za školski sport i neka nova takmičenja − rekao je Miloš Krstić direktor SC „Podina”.

U toku naredna dva dana u Sokobanji takmičiće se ukupno oko 300 učenika, a Boris Tomić iz Saveza za školski sport Srbije,kaže da je veoma zadovoljan organizacijom ovogodišnjeg školskog Državnog prvenstva u stonom tenisu.

− Ove godine Sokobanja je domaćin Državnog školskog prvenstva u stonom tenisu za učenike osnovnih i srednjih škola u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji za dečake i devojčice. Danas se takmiče osnovci sutra srednjoškolci i imamo oko 300 takmičara u obe kategorije, dakle otprilike po 150 takmičara osnovaca i srednjoškolaca. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim našim domaćinima ovde u Sokobnji. Ova hala koju prvi put vidim je jako dobra, obezbeđeno je dovoljno stolova, kvalitetni sudija, tako da očekujem da turnir prođe bez problema − rekao Tomić.

Timočku Krajinu pored učenika Sokobanje, na ovogodišnjem Državnom školskom prvenstvu, predstavljaju i učenici iz Knjaževca, Negotina i Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sixteen − 8 =