Sinoć počela jubilarna „Prva harmonika”

Društvo Kultura

Jubilarni 60. po redu Međunarodni festival „Prva harmonika Srbije, Sokobanja 2023” počeo je sinoć nastupom pobednika prethodnih festivala. Najpre su nastupili Aleksandar Saša Stanojević, pobednik festivala 1991. godine sa svojim orkestrom, njegov sin, Lazar Stanojević prošlogodišnji pobednik, Milena Minić koja je pobedila 2021. godine i Boris Milić, Prva harmonika 2019. godine.

U revijalnom delu, poznati muzički festival, pesmom je otvorio popularni pevač Nikola Rokvić, sin Marinka Rokvića našeg poznatog izvođača narodne muzike koji je u više navrata nastupao na Prvoj harmonici. Nikola se u izuzetno emotivnom obraćanju publici, pred svoj koncert, prisetio  prvog nastupa na ovom festivalu kada je kao dečak pevao sa svojim ocem.

− Ovo nije prvi put da ja nastupam na ovom velikom festivalu, već sam još kao dete sa Marinkom na njegovom nastupu pevao tako da ovo večeras za mene ima još jednu veću dozu emotivnosti uz sve ono što ćemo zajedno večeras proći i doživeti − rekao je Nikola Rokvić.

Večeras, drugog dana festivala nakon nastupa takmičara i proglašenja pobednika u kategorijama: petlići, pioniri, stariji pioniri i mlađi juniori, koncert će održati Jelena Tomašević.

I sutra, finalne večerinakon nastupa takmičara i proglašenja pobednika u kategorijama: juniori, duet ispod i iznad 15 godina i seniori, koncert će održati Lepa Brena. Sveukupni pobednik festivala biće proglašen nakon koncerta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 + nineteen =