Семинар фудбалских судија

Спорт

У организацији Стручне струковне организације судија (ССОС) ФСО Сокобања а у складу са планом и програмом стручног усавршавања судија и делегата на утакмицама Окружне и Општинске лиге, у Сокобањи је одржан семинар службених лица на стадиону „Бата Ноле”.

Руководство семинара су чинили, Дејан Најдић, председник ССОС Сокобања, Милан Гавриловић, председник ФСО Сокобања и Богдан Томић – секретар ССОС Сокобања док су комисију за физичку проверу чинили, Немања Марковић,Андреа Маринковић, Богдан Томић и Слободан Илић. У здравственој комисији за физичку проверу била је др. Катарина Милутиновић Павловић.

Полагању су приступиле све судије са листе ОЛЗ и успешно положили норме. Станојевић Филип, Милић Петар, Дутина Спасоје, Здравковић Алекса, Маринковић Лука, Милојковић Никола, Симић Лазар, Петровић Јована, Петковић Аница. Због здравсвених проблема и операције опрвадано је био одсутан Првуловић Никола.

Комисија је констатовала да су судије добро физички спремне, што су показали резултати, али свакако морају наставити да редовно раде и да та спремност буде на још вишем нивоу. Руководство је обезбедило дежурног лекара који није имао потребе да интервенише, као и освежење за судије.

Циљ семинара био је да судије услед новонастале ситуације са вирусом Ковид 19 само провере физичку спремност, а да се класична теоријска провера одложи за време кад ће Влада РС укинути уредбу о ограниченом броју људи у затвореном простору. Тестирање и едукација ће бити спроведена видео тестовима online, а по примеру семинара са виших рангова такмичења. Судијама су подељени тестови које ће они у међувремену урадити и предати, а са циљем утврђивања познавања правила фудбалске игре. На овом семинару је само обављена провера физичке спремности, а лекарске прегледе су судије већ обавиле у Дому здравља Сокобања и Специјалној болници „Сокобања” и предаће их дежурном лекару.

Анализирајући резултате семинара руководство и комисија су донели закључак да су учесници остварили програмски и плански задатак. Констатовано је да судије морају наставити континуирани рад на својој припремљености, а што ће им омогућити да испуне свој превасходни циљ, напредовати што више у судијској каријери.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − fourteen =