Седница скупштине ‒ усвојени извештаји о реализацији програма јавних предузећа и општинске управе

Друштво Политика

На, данас, одржаној седници скупштине општине Сокобања одборници су усвојили извештаје о реализацији програма рада Туристичке организације Сокобања, Општинске управе општине Сокобања, Јавне установе СРЦ „Подинаˮ, Центра за социјални рад Сокобања, Правобранилаштва општине Сокобања и Народне библиотеке „Стеван Сремацˮ.

Одборници су дали сагласност на предлог о одложеном плаћању појединих комуналаних услуга. У питању су услуге прикључка на водоводну и канализациону мрежу, давање гробног места на коришћење и израде ивичњака око гробног места, на одложено плаћање закупа плаца за постављање монтажних објеката на пијаци као и на доспела дуговања на комуналне услуге физичких лица. Дата је и сагласност на повећање цена воде за пиће, канализације и изношење смећа за 3%. Одборници су дали сагласност за потписивање уговора о обављању градског-приградског превоза путника на територији општине чиме се наставља услуга бесплатног превоза.

Образован је и савет за здравље општине Сокобања који ће чинити Владан Ангелов, дипломирани инжињер грађевинарства хидро смера, представник Завода за јавно здравље „Тимокˮ Зајечар, Ружица Јоцић, представник локалне самоуправе и др. Немања Јоњић, члан. Измењен је и састав Савета за борбу против наркоманије и других болести зависности разрешењем Бојана Миливојевића а на његово место именован је Игор Јевтић.

Одборници Демократске странке нису присуствовали седници скупштине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 1 =