Sa opštinama na Kosovu: Institucionalnu saradnju prati i politička

Društvo Politika

Na nedavno završenim „Igrama gradova”, održanim tokom vikenda u sokobanjskom Akva parku, među učesnicima su bili i mladi iz srpskih sredina sa Kosova i Metohije. Deo ekipe bili su i mladi iz Lipljana, sokobanjske pobratimske opštine.

Srđan Petković Načelnik Kosovskog upravnog okruga i predstavnik tamošnjih političkih struktura Srđan Petković je istakao veliki značaj Opštinskog odbora SNS Sokobanja u razvijanju i iniciranju dobre saradnje dveju lokalnih samouprava u mnogim oblastima.

‒ Predstavnici ovih opština se često međusobno posećuju i pomažu i ovo prijateljstvo jača iz godine u godinu. Posebno smo zahvalni na aktivnostima sokobanjskom odboru SNS koji nam je pomogao održavanje različitih ekskurzija, zatim u oblasti ženskog aktivizma, omladine i sporta – kaže Petković.

Petković je posebno istakao da veliki doprinos dobroj saradnji dveju lokalnih samouprava daju čelni čovek opštine Sokobanja Isidor Krstić i prvi čovek OO SNS Vladimir Milovanović, dodajući da se nada da će ubuduće saradnja biti još sadržajnija i intenzivnija.

Očito da u ovim pobratimskim opštinama dobro funkcioniše i politička saradnja njihovih predstavnika partijskih organizacija.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eighteen + 3 =