Isidora Jakšić

Rusko-srpsko „Otvoreno srce” u Sokobanji

Društvo

Rusko-srpski humanitarni festival „Otvoreno srce” u organizaciji udruženja Inicijative za komunikaciju i saradnju iz IKS sa partnerima biće održan u Sokobanji u utorak 26. marta, saznajemo od Isidore Jakšić, članice ovog udruženja. Ovaj festival predstavlja humanitarnu akciju koja se organizuje u nekoliko gradova na prostoru naše zemlje i Ruske federacije. Ovogodišnji festival „Otvoreno srce” objediniće Rusiju i Srbiju, Sokobanju i Niš sa Belgorodom, gde je Sokobanja dobila tu čast da otvori Rusko-srpski humanitarni festival 2019.

Isidora Jakšić
Isidora Jakšić

Zahvaljujući administraciji grada Belgoroda, sektoru za kulturu i obrazovanje, a takođe dobrim ljudima koji su podržali ovu akciju sakupljeno je velika količina sredstava za ličnu higijenu, predmeta za razvijanje motorike i kreativnosti kod dece, koji će biti uručeni organizaciji „Sveto Belogorje protiv dečijeg raka” u Belgorodu, a takođe sakupljeno je preko 500 predmeta i suvenira sa ruskom tematikom, koji će biti izloženi za prodaju u utorak 26. u sali restorana „Sokograd” u Starom zavodu u centru Sokobanje na šetalištu od 11:00 do 19:00. Sva sredstva od prodaje biće uplaćena organizaciji „Crveni krst Sokobanja”, za pomoć u lečenju osobama sa malignim i retkim bolestima na teritoriji opštine Sokobanja, kao i 2. aprila u Domu Vojske u Nišu od 16:00 do 20:00 časova, gde će isto od prodaje suvenira i predmeta sa ruskom tematikom, sakupljeni novac biti uplaćen „Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka –Nurdor”.

Posetioci će imati priliku da uživaju u bogatom kulturnom programu, koji sadrži izložbu – prodaju ruskih suvenira, koncert i nastupe učesnika programa (ruske i srpske pesme, recitacije i srpsko kolo).

Otvoreno srce    Otvoreno srce

Jakšić se ispred Inicijative za komunikaciju i saradnju iz grada Niša zahvalila svima koji su pomogli realizaciju ove humanitarne akcije odnosno, Opštini Sokobanja, Specijalnoj bolnici „Sokobanja”, Crvenom Krstu, SŠ „Branislav Nušić”, Turističkoj organizacija Sokobanja, privatnim preduzetnicima i pozivala sve meštane i turiste, ljude dobre volje da u utorak posete ovaj humanitarni festival i na taj način pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija i da ujedno upoznaju rusku kulturu i tradiciju.

Prošle godine u Nišu u Narodnom pozorištu bilo je održano Rusko-srpsko humanitarno veče „Bratskom Nišu od Belgoroda”, gde je od prodaje suvenira sa ruskom tematikom sakupljeno 81.351 dinara. Celokupan iznos uplaćen je nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka NURDOR, kao i dobrovoljnim prilogom sakupljena je pomoć za Nikolinu Ranđelović i lečenje u inostranstvu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sixteen + eleven =