„Риболов на Бованском језеруˮ победник 16. Фото изазова

Друштво Туризам

Фотографија „Риболов на Бованском језеру” аутора Александра Милосављевића победник је овогодишњег наградног конкурса, који је шеснаести пут заредом организовала Туристичка организација Сокобања. Милисављевић каже да се такмичи већ четврту годину, да је ове године учествовао са пет фотографија и да су све ушле у ужи избор.

− Врло сам задовољан и ово прво место ми много значи из више разлога, један од њих је што на овај начин доприносим развоју туризма у Сокобањи путем фотографија. Новчану награду искористићу да побољшам опрему да би слике биле још боље. С обзиром да је тема осети ритам природе, покушао сам да фотографијом пренесем неко стање мира које човек доживљава током пецања на Бованском језеру и лепоту природе, а искористио сам своју сестру као модел и ове године тако да сам захвалан и њој − рекао је овогодишњи победник Фото-изазова.

Друго место освојила је фотографија „Тишина под слапом” ауторке Анастасије Петровић, а треће фотографија Љубише Милисављевића под називом „Љубав”.

Тема овогодишњег наградног фото конкурса била је „Сокобања − осети ритам природе”. На конкурс је пристигло преко 300 радова 70 аутора а жири у саставу Милена Миленковић − координатор Инфоцентра ТОСБ, Славољуб Ћирковић − графички дизајнер и Александар Никодијевић − професионални фотограф, изабрао је 40 фотографија које су ушле у ужи избор и од њих три најбоље.

Славољуб Ћирковић каже да су и ове године имали тежак задатак да изаберу најбоље фотографије јер је било заиста квалитетних радова али и доста међусобно сличних.

− Било је доста добрих фотографија, све то користимо за рекламни материјал, тако да нам је то исто један од услова да мора да се види неки препознатљиви део Сокобање на фотографији – истакао је Ћирковић.

Александра Крстић аналитичарка за промоцију туристичке понуде у ТОСБ, каже да овај конкурс пре свега има за циљ да промовише фотографе аматере али и да ТОСБ направи базу квалитетних фотографија које служе за промоцију Сокобање

Према већ познатим пропозицијама, све фотографије су без специјалних ефеката, и садрже реалистичне, а не апстрактне приказе Сокобање и околине (односно у складу са задатом темом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + 3 =