SO

Rebalans opštinskog budžeta za nove investicije

Društvo Politika

Na današnjoj sednici skupštine opštine Sokobanja usvojen je rebalans budžeta kojim su opredeljena sredstva za izredu projektne dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju Specijalne bolnice „Ozren” u iznosu od pet miliona dinara i trideset tri miliona dinara za rekonstrukciju parka na „Banjici”. Predviđena je i rekonstrukcija Vrelske ulice u iznosu od preko devetnaest miliona dinara. Usvojena je i odluka o pokretanju postupka utvrđivanja javnog interesa za eksproprijaciju i administrativni prenos nepokretnosti u KO Sokobanja kojom će će se steći uslovi za prosecanje nove ulice predviđene Planom generalne regulacije Sokobanja od hotela „Zdravljak” do naselja „Carina”.

Uvojene su i odluke o prestanku mandata odbornicima Miljanu Tešoviću i Dragiju Veljkoviću.

Opštinski parlament je usvojio i odluku kojom prestaje svojstvo javnog tela u smislu zakona o javnoprivatnom partnerstvu i koncesijama, za pokretanje i realizaciju postupka dodele koncesije za izgradnju i upravljanje regionalnim centrom za upravljanje otpadom „Keleš”.

SO

Imenovan je Opštinski savet roditelja opštine Sokobanja, a odlukom većine odbornika u skupštini za novog člana UO Narodne biblioteke „Stevan Sremac” imenovan je Nenad Stanisavljević koji je na tom mestu zamenio Mariju Todorović.

Odbornici su usvojili izveštaje o radu za prethodnu i izveštaje o pripremljenosti za ovu školsku godinu PU Bucko”, OŠ „Mitropolit Mihailo” i SŠ „Branislav Nušić”.

Date su saglasnosti i za rebalanse JKP „Napredak” i JP „Zelenilo” Sokobanja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × five =