Одржана трећа седница Скупштине општине Сокобања

Друштво Политика

Јуче је одржана трећа редовна седница Скупштине општине Сокобања на чијем дневном реду су се нашле чак 34 тачке, које су одборници већином гласова усвојили. Највише дискусије изазвала је тачка која се односила на други ребаланс буџета.

− Други ребаланс буџета је рађен у овом моменту како би се пре свега припремила одговарајућа пројектно-техничка документација везана за извођење неких радова који су планирани за наредну годину. Један део ребаланса је везан за поправку кишне канализације код хотела „Здрављак” а други део је потребан због изградњу тротоара у улици Миладина Живановића. Нас очекује комплетна рехабилитација те улице односно дела улице Светог Саве или да кажемо Регионалног пута који пролази кроз Сокобању − рекао је Владан Петковић председник Скупштине општине Сокобања.

Сокобањски одборници усвојили су и извештаје о раду и измене програма пословања јавних предузећа, Основне школе „Митрополит Михаило”, Средње школе „Бранислав Нушић” и Предшколске установе „Буцко”. Већином гласова одборника усвојен је и акциони план уписа општинске имовине и евидентирање непокретности у јавној својини.

Постављен је нови Надзорни одбор ЈП „Зеленило”, промењена су два члана Управног одбора Туристичке организације Сокобања, дошло је до промена и у Управном одбору ПУ „Буцко” а именован је и нови Надзорни и Управни одбор Центра за социјални рад као и нови чланови Школског одбора сокобањске основне и средње школе. Одборници су усвојили и Програм коришћења стредстава од накнаде за заштиту животне средине, која ће бити утрошене за одржавање и уређење јавних градских зелених површина и одржавање заштићеног природног добра „Рипаљка”.

Седница је дуго трајала и према речима првог човека сокобањске скупштине, протекла је у најбољем реду уз веома конструктивне дискусије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + sixteen =