Vatrogasci

Radno mesto za vatrogasca i u Sokobanji: Konkurs MUP-a u toku

Društvo

Stanovnici opštine Sokobanja koji žele da se oprobaju kao vatrogasci imaju priliku da se prijave na konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova na kojem će biti upisan jedan polaznik za potrebe ovdašnjeg Vatrogasno-spasilačkog odeljenja. Za osnovnu obuku kandidati mogu da se prijave do 20. marta, a u MUP-u poručuju da su nova radna mesta otvorena u odeljenjima širom Srbije i da će ukupno biti zaposleno 200 vatrogasaca.

Pored obaveznog državljanstva Republike Srbije, zainteresovani kandidati moraju imati i prebivalište u Aleksincu i to najmanje u poslednjih godinu dana. Jedan od uslova konkursa je i da budući polaznici nemaju manje od 19, a više od 30 godina do dana zaključenja konkursa. U MUP-u dodaju i da je obavezna završena srednja škola, kao i posedovanje važeće vozačke dozvole C kategorije.

̶ Napominjemo da pravo učešća ima i lice koje poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom B kategorije, a nije položilo vozački ispit C kategorije, uz obavezu da ga položi u roku od 1,5 godine od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica – dodaju u MUP-u.

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se Policijskoj stanici u Aleksincu.
Tekst i bliži uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five − 3 =