Vatrogasci

Радно место за ватрогасца и у Сокобањи: Конкурс МУП-а у току

Друштво

Становници општине Сокобања који желе да се опробају као ватрогасци имају прилику да се пријаве на конкурс Министарства унутрашњих послова на којем ће бити уписан један полазник за потребе овдашњег Ватрогасно-спасилачког одељења. За основну обуку кандидати могу да се пријаве до 20. марта, а у МУП-у поручују да су нова радна места отворена у одељењима широм Србије и да ће укупно бити запослено 200 ватрогасаца.

Поред обавезног држављанства Републике Србије, заинтересовани кандидати морају имати и пребивалиште у Алексинцу и то најмање у последњих годину дана. Један од услова конкурса је и да будући полазници немају мање од 19, а више од 30 година до дана закључења конкурса. У МУП-у додају и да је обавезна завршена средња школа, као и поседовање важеће возачке дозволе Ц категорије.

̶ Напомињемо да право учешћа има и лице које поседује важећу националну возачку дозволу за управљање моторним возилом Б категорије, а није положило возачки испит Ц категорије, уз обавезу да га положи у року од 1,5 године од дана завршетка основне обуке припадника ватрогасно-спасилачких јединица – додају у МУП-у.

Пријава на конкурс, са документацијом, подноси се Полицијској станици у Алексинцу.
Текст и ближи услови конкурса могу се наћи на сајту Министарства унутрашњих послова www.mup.gov.rs и сајту Центра за основну полицијску обуку www.copo.edu.rs.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 3 =