ПУ „Буцко” набавила нове дидактичке ирачке, столове и столице

Друштво

Министарство просвете упутило је допис васпитно-образовним установама у којем им препоручује да поводом новогодишњих празника не организују прославе. У допису се истиче да је Министарство за такву препоруку имало у виду трагичне догађаје у ОШ „Владислав Рибникар” и у Великом Орашју и Дубони, и да би уобичајене новогодишње прославе у школама требало да се оставе за нека друга времена.

Из тог разлога, ове године изостала је и прослава у Предшколској установи „Буцко”, али зато нису изостале нове играчке. Наиме, ова образовна установа је већ по традицији и ове године набавила велики број дидактичких играчака за буцкиће, сазнајемо од Душана Мијајловића, директора ове образовне установе.

− Ми смо се потрудили да деци улепшамо новогодишње и божићне празнике тиме што ћемо их обрадовати неким новим дидактичким играчкама а поред тога набавили смо и нове столове и столице за једно четири васпитних група и планирамо да у току наредне године набавимо и за све остале групе. Могу да кажем да смо једна од најбоље опремљених предшколских установа у земљи, када су у питању аудио-визуелна средства и средства за рад уопште и то све уз помоћ окалне самоуправе Сокобања, која нас фионансира и даје нам довољно средстава, тако да им се овим путем и јавно захваљујем на томе − рекао је Мијајловић.

Директор ПУ „Буцко” је уједно честитао Нову годину и Божић свој деци у Сокобањи, као и свим грађанима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 + nine =