Прва овогодишња акција добровољног давања крви

Здравље

Прва овогодишња акција добровољног давања крви у организацији ЦК Сокобања у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша биће одржана у среду 16. Јануара у просторијама Дома здравља у периоду од 8 до 15 часова.

‒ С обзиром да је јануар месец када су резерве крви смањене позивам све наше суграђане да се у што већем броју одазову, дођу на акцију и дају крв како би обезбедили довољне количине драгоцене течности за лечење свих пацијената којима је то потребно јер крв увек треба да чека пацијента а не да пацијент чека крв ‒ истиче Милица Миленковић секретар ЦК Сокобања.

‒ Како би остварили циљ да крви увек буде довољно за све пацијенте, потребно је да достигнемо проценат од 3,5 посто у односу на број становника ‒ додаје наша саговорница.

У складу са тим представници ЦК Сокобања и волонтери стално раде на едукацији и анимирању потенцијалних, нових добровољних даваоца крви. Поред редовних акција које се организују у центру града и у овиру којих се дели пропагандни материјал и у школама се редовно организују предавања, како би се млади на време упознали са значајем овог хуманог чина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + 8 =