Najbolji sportisti

Проглашени најбољи спортисти и спортски радници за 2018. годину

Спорт

Церемонија проглашења најбољих спортиста и спортских радника и додела признања у организацији Спорстког савеза општине Сокобања одржана је у петак у малој сали Оштине Сокобања. За најбољу спортисткињу Сокобање у 2018. години проглашена је Драгана Милановић, чланица ПК „Озрен”, која је током претходне године освојила пет медаља у женској конкуренцији и то прво место на Јастрепцу и у Липовцу и трећа места на Озрену и Девици, Рајцу и Грзи.

‒ Задовољство ми је да сам данас део овог догађаја и добитник овог великог признања од свог града. Спортом се бавим од малена тако да је за мене ова награда круна свега онога што сам постигла у досадашњем бављењу спортом ‒ истакла је најбоља спортисткиња општине Сокобања.

За најбољег спортисту проглашен је Никола Милић из ОКК „Сокобања” који је већ неколико година капитен сениорског тима, а поред тога ради и са млађим категоријама којима преноси своје знање и искуство. Важан податак је и то да је у својој 39-ој години пристао да игра и активно помогне клубу како би опстао у трећем рангу такмичења. Уз одличне статистичке параметре просечно бележи 28 поена по утакмици.

ОКК „Озрен” проглашен је и за најуспешнији спортски колектив. Овај клуб се такмичи у трећем по реду рангу такмичења у Србији. Кадеткиње су обезбедиле пролаз у вишу лигу док су пионири завршили на првом месту регионалне лиге и играће квалитетнији ранг такмичења. Клуб укупно има четири такмичарске селекције, као и школу кошарке.

Драгана Милановић

« од 8 »

Најбољи спортски стручњак у 2018. години је Ивана Занфировић – тренер КК „Озрен-Сокотоп”. Занфировић је тренер такмичарске екипе која је освојила многобројна признања. ‒ Она је дипломирани спортски тренер и има педагошки карактер, вољу и жељу за победом, борбеност, креативност, као и чврста уверења. Својим стручним радом успела је да од својих такмичара направи прваке Србије ‒ стоји у образложењу , зашто је управо Ивана Занфировић изабрана за најбољег спортског стручњака за 2018. годину.

За најбољег спортског радника проглашен је Звездан Нинић, члан ПК „Озрен” који је активно учествовао у трасирању, рашчишћавању и маркирању планинарских стаза у околини Сокобање, а такође је учествовао у организацији многобројних акција клуба и као организатор и као лиценцирани водич. Своју прошлогодишњу активност заокружио је успоном на Гранд Парадизо и Монблан.

Награду за животно дело и допринос развоју сокобањског спорта добио је Никола Крстић председник ОК „Озрен” као један од покретача одбојке као спорта у Сокобањи још од 2000. године. Са Крстићем на челу овај спортски клуб је постигао бројне успехе освојивши три пута прво место МОЦ Зајечар у мушкој и једном у женској категорији. Пре одбојке, преко 25 година успешно је водио млађе селекције ФК „Озрен”, учествовао је у раду Кошаркашког клуба и водио сениорску екипу. Као наставник физичког васпитања тренирао је најуспешније селекције сокобањске школе, својим ликом био је узор многобројним спортистима и оставио је неизбрисив траг у сокобањском спорту.

Деветнаест младих спортиста проглашено је младим надама током протекле године. За изузетне резултате, односно за освојено треће место на Републичком такмичењу игара младих Србије у одбојци на песку награђани су Лука Аврамовић и Јован Шкуртић, као и тренер Андријана Миленовић. Пехаром и дипломом за изузетне резултате награђена је Миа Милисављевић чланица ТК „Лапчевић”. Миа је најбоље пласирана такмичарка наше општине у конкуренцији до 12 година, а сезону је завршила међу првих пет такмичара на државном нивоу.

Стеван Манић, председник Спортског савеза општине Сокобања каже да му је посебно драго што на територији наше општине има доста успешних спортиста па је конкуренција за избор најбољих и ове године била јака. Он се нада да ће ова признања на неки начин стимулисати добитнике да у наредном периоду буду још бољи, а и осталима да постижу боље резултате.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − 7 =