Миа Милисављевић освојила бронзу на међународном тениском турниру

Друштво Спорт

Миа Милисављевић је освојила треће место и бронзу на тениском турниру „Широки Бријег Опен 14U” – БиХ за дечаке и девојчице до 14 година старости. Турнир је одржан од 30.октобра до 7. новембра у организацији Tennis Europe, највеће регионалне асоцијације у оквиру Интернационалне тениске Федерације (ITF) и веома је значајан јер представља степеник према такмичењима које организују ITF и WTA.

За турнир се пријавило 64 девојчица и исто толико дечака, од тога 24 најбољих ишли су директно у главни турнир. Миа је на турниру наступила као трећи носилац. „Широки Бријег Опен” је био последњи ЕТА турнир у овој години.

Миа Милисављевић је ученица осмог разреда Основне школе „Митрополит Михаило”, тенис тренира од своје пете године а тренер јој је њен отац Дејан Милисављевић,професор физичке културе у сокобањској средњој школи. Сокобањска млада спортисткиња вредно тренира на теренима Тениског клуба „Лапчевић” чији је власник њена мајка Хелена Милисављевић. Поред свих обавеза на тренинзима и такмичењима на којима ређа успехе, Миа је и одлична ученица. Омиљени тенисер јој је наравно Новак Ђоковић, тенисерке Осака и Серена, а омиљени ударци су јој форхенд и волеј.

Миа се у наредном периоду спрема за Државно првенство Србије у тенису за децу до 16 година а од јануара опет креће у походе на европске турнире.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − fourteen =