Prijem za srebrne odbojkašice

Društvo Sport

Predsednik opštine Sokobanja, Miodrag Nikolić, organizovaoje danas prijem za članice OK „Ozren”: Maru Ilić, Andrijanu Milenović i Kristinu Golubović, koje su na Velikom međunarodnom finalu Sportskih igara mladih osvojile srebrnu medalju u odbojci na pesku i Miloša Krstića direktora sportskog centra „Podina”.

Ovo tradicionalno takmičenje koje okuplja devojčice i dečake iz tri države (Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske) održano je krajem oktobra u Sarajevu. Učesnici su pravo da se takmiče u finalu stekli kao najbolje plasirani u jednom od 10 sportova na Državnim prvenstvima Igara u svojim zemljama.

Sportske igre mladih nastale su u Hrvatskoj pre 24 godine, u Bosni i Hercegovini se održavaju već jednu deceniju, a u Srbiji postoje sedam godina. Deca iz celog regiona najpre se takmiče na turnirima u svojim gradovima, a najuspešniji među njima idu na Državno prvenstvo. Oni koji se i tu najbolje pokažu, stiču pravo da se takmiče na Velikom međunarodnom finalu, koje je do sada svake godine organizovano u avgustu u Splitu, odakle je ova manifestacija i potekla. Međutim, ove godine po prvi put Međunarodna završnica Igara je iz Splita preseljena u Sarajevo, a razlog je taj što je ove godine obeležen veliki jubilej – 10 godina postojanja Igara u BiH. Osim toga, dolazak Igara u Sarajevo posebno je simboličan zbog toga što su upravo u ovom gradu pre 36 održane zimske Olimpijske igre, a Sportske igre mladih koncipirane su po uzoru na Olimpijadu.

Treba naglasiti da su Mara, Kristina i Andrijana osvajanjem srebra postigle veliki uspeh jer su Sportske igre mladih najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi. Ove tri devojčice koje su na velikom sportskom takmičenju predstavljale ne samo Sokobanju već i svoju državu Srbiju ,ovom prilikom zahvalile su se opštini Sokobanja i predsedniku opštine, koji su finansijski pomogli njihov odlazak na ovu manifestaciju.

− Čast mi je i zadovoljstvo što danas mogu da ugostim naše mlade odbojkašice koje su osvetlale obraz sokobanjskog sporta. To je takmičenje koje unapređuje sport u Srbiji i ostalim bivšim republikama i ono što je bitno da je u celokupnom takmičenju ove godine učestvovalo čak oko 700 hiljada učesnika i što se mene tiče i u daljem periodu ove devojke imaće podršku opštine Sokobanja i mene lično − rekao je ovom prilikom predsednik opštine Miodrag Nikolić.

Miloš Krstić direktor Sportsko rekretaivnog centra „Podina” kaže da mu jue izuzetno drago što je Sokobanja bila deo ove velike manifestacije čime je na najlepši način promovisano naše mesto.

− Po prvi put je Sokobanja imala predstavnika i na Velikom međunarodnom finalu sportskih Igara mladih u Sarajevu, to su ove odbojkašice ovde koje su napravile jedno prelepo iznenađenje i osvojile srebrnu medalju. Ono što je bitno da smo se pridržavali svih mera tako da su deca bila bezbedna i što je najbitnije lepo su se provela i vratila se zadovoljna sa medaljom. Zahvaljujući svemu tome mi se nadamo da ćemo biti deo ove lepe priče i narednih godina i predstaviti Sokobanju u najboljem svetlu − rekao je Krstić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seventeen + 17 =