Пријем за сребрне одбојкашице

Друштво Спорт

Председник општине Сокобања, Миодраг Николић, организоваоје данас пријем за чланице ОК „Озрен”: Мару Илић, Aндријану Mиленовић и Кристину Голубовић, које су на Великом међународном финалу Спортских игара младих освојиле сребрну медаљу у одбојци на песку и Милоша Крстића директора спортског центра „Подина”.

Ово традиционално такмичење које окупља девојчице и дечаке из три државе (Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске) одржано је крајем октобра у Сарајеву. Учесници су право да се такмиче у финалу стекли као најбоље пласирани у једном од 10 спортова на Државним првенствима Игара у својим земљама.

Спортске игре младих настале су у Хрватској пре 24 године, у Босни и Херцеговини се одржавају већ једну деценију, а у Србији постоје седам година. Деца из целог региона најпре се такмиче на турнирима у својим градовима, а најуспешнији међу њима иду на Државно првенство. Они који се и ту најбоље покажу, стичу право да се такмиче на Великом међународном финалу, које је до сада сваке године организовано у августу у Сплиту, одакле је ова манифестација и потекла. Међутим, ове године по први пут Међународна завршница Игара је из Сплита пресељена у Сарајево, а разлог је тај што је ове године обележен велики јубилеј – 10 година постојања Игара у БиХ. Осим тога, долазак Игара у Сарајево посебно је симболичан због тога што су управо у овом граду пре 36 одржане зимске Олимпијске игре, а Спортске игре младих конципиране су по узору на Олимпијаду.

Aperture: 1.8
Camera: MAR-LX1A
Iso: 400
Orientation: 1

Треба нагласити да су Мара, Кристина и Андријана освајањем сребра постигле велики успех јер су Спортске игре младих највећа манифестација аматерског спорта у Европи. Ове три девојчице које су на великом спортском такмичењу представљале не само Сокобању већ и своју државу Србију ,овом приликом захвалиле су се општини Сокобања и председнику општине, који су финансијски помогли њихов одлазак на ову манифестацију.

− Част ми је и задовољство што данас могу да угостим наше младе одбојкашице које су осветлале образ сокобањског спорта. То је такмичење које унапређује спорт у Србији и осталим бившим републикама и оно што је битно да је у целокупном такмичењу ове године учествовало чак око 700 хиљада учесника и што се мене тиче и у даљем периоду ове девојке имаће подршку општине Сокобања и мене лично − рекао је овом приликом председник општине Миодраг Николић.

Милош Крстић директор Спортско рекретаивног центра „Подина” каже да му јуе изузетно драго што је Сокобања била део ове велике манифестације чиме је на најлепши начин промовисано наше место.

− По први пут је Сокобања имала представника и на Великом међународном финалу спортских Игара младих у Сарајеву, то су ове одбојкашице овде које су направиле једно прелепо изненађење и освојиле сребрну медаљу. Оно што је битно да смо се придржавали свих мера тако да су деца била безбедна и што је најбитније лепо су се провела и вратила се задовољна са медаљом. Захваљујући свему томе ми се надамо да ћемо бити део ове лепе приче и наредних година и представити Сокобању у најбољем светлу − рекао је Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two + seventeen =