Пријем планинара ПК „Озрен” код председника општине

Друштво

У скупштинској сали општине Сокобања данас је одржан пријем чланова ПК „Озрен”, Селене Митровски и Звездана Нинића, који су постигли запажене резултате у текућој години.

Селена Митровски

Селена је успела да савлада највиши врх Европе, Елбрус у Русији чија је висина 5642 метара надморске висине.

˗ У експедицији која је трајала две недеље било је потребно пролазити кроз аклиматизацију јер је у питању велика висина на којој су екстремни временски услови. Температура ваздуха била је минус 20 степени што је веома повољно када је у питању Елбрус, али су удари ветра били око 100 километара на сат што је отежавало успон. Експедиција је бројала 22 члана од којих само двоје није успело да дође до краја због висинске болести ˗ каже Селена Митровски члан ПК „Озрен”.

Звездан Нинић је освојио Мон Блан, највиши врх Алпа чија је висина 4810 метара.

Звездан Нинић

˗ Моја је жеља била да после Олимпа и многих других планина освојим и Мон Блан. Наша експедиција трајала је девет дана. Аклиматизацију смо радили освајајући врх Гранд Парадизо у Италији који је висок 4650 метара. Време нам је ишло на руку све до самог краја, на 400 метара висинске разлике до самог врха време се покварило па су тада неки одустали. Од 18 чланова наше експедиције 15 је дошло до самог врха ˗ каже Звездан Нинић, члан ПК „Озрен”.

 

Председник општине Сокобања, Исидор Крстић уручио је пригодне поклоне Селени и Звездану и поручио да ће општина Сокобања знати да цени њихове успехе и залагања и у наредном периоду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four − 2 =