Dečja nedelja

Predškolci i osnovci u okviru „Dečje nedeljeˮ posetili presednika opštine

Društvo

Predstavnici svih razreda sokobanjske osnovne škole i predškolci vrtića „Bucko” danas su u okviru obeležavanja „Dečje nedelje”, posetili predsednika opštine Isidora Krstića koji je za svoje drage goste priredio prigodan prijem.

Predsednik opštine je najpre pozdravio učenike i istakao da sva deca moraju biti upoznata sa svojim pravima koja im ni po kom osnovu i nikada ne smeju biti uskraćena.

‒ Mi kao lokalna samouprava uvek ćemo se truditi da vas podržavamo i obezbedimo vam srećno i bezbrižno detinjstvo u kome će vam sva prava koja vam pripadaju biti na raspolaganju ‒ rekao je Krstić.

Dečja nedelja

Predsednika je zatim dao reč najdražim gostima da oni kažu šta im se dopada, a šta ne i kakve primedbe imaju kada je školovanje u pitanju, ali i sama Sokobanja.

Učenici su uglavnom zadovoljni svime u školi, ali su imali i neke konkretne predloge poput toga da se u dvorištu škole postave držači za bicikle, da se postavi zaštitna ograda kod potoka u školskom dvorištu da se neko ne bi povredio i zavese na prozorima jer učenicima smeta kada je sunce jako. Deca koja pohađaju područnu školu u Mužincu smatraju da sala za fizičko treba da im se proširi i da im trebaju novi sportski rekiziti. Pored toga učenike je zanimalo i kada će biti završena rekonstrukcija stare škole i bioskopa „Moravica”.

Buckići su, kako kažu, vrlo srećni u svom vrtiću, ali bi voleli da im se dvorište lepše uredi.
Predsednik je istakao da će lokalna vlast razmotriti sve ono o čemu su deca danas pričala i ubrzo krenuti sa realizacijom onoga što je u njenoj nadležnosti.

‒ Ja ću apelovati na vas da, s obzirom da smo mi turistička destinacija i ekološka opština a vi njena budućnost, posebno povedete računa o čistoći pre svega svog okruženja i čitave Sokobanje ‒ poručio je Krstić.

 

Predškolci PU „Bucko”, predsedniku opštine darivali su predivnu sliku koju su uradili pod nazivom „Naš grad”, a on je deci uručio prigodne simbolične poklone.

Dečja nedelja 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 − four =