Dečja nedelja

Предшколци и основци у оквиру „Дечје недељеˮ посетили преседника општине

Друштво

Представници свих разреда сокобањске основне школе и предшколци вртића „Буцко” данас су у оквиру обележавања „Дечје недеље”, посетили председника општине Исидора Крстића који је за своје драге госте приредио пригодан пријем.

Председник општине је најпре поздравио ученике и истакао да сва деца морају бити упозната са својим правима која им ни по ком основу и никада не смеју бити ускраћена.

‒ Ми као локална самоуправа увек ћемо се трудити да вас подржавамо и обезбедимо вам срећно и безбрижно детињство у коме ће вам сва права која вам припадају бити на располагању ‒ рекао је Крстић.

Dečja nedelja

Председника је затим дао реч најдражим гостима да они кажу шта им се допада, а шта не и какве примедбе имају када је школовање у питању, али и сама Сокобања.

Ученици су углавном задовољни свиме у школи, али су имали и неке конкретне предлоге попут тога да се у дворишту школе поставе држачи за бицикле, да се постави заштитна ограда код потока у школском дворишту да се неко не би повредио и завесе на прозорима јер ученицима смета када је сунце јако. Деца која похађају подручну школу у Мужинцу сматрају да сала за физичко треба да им се прошири и да им требају нови спортски рекизити. Поред тога ученике је занимало и када ће бити завршена реконструкција старе школе и биоскопа „Моравица”.

Буцкићи су, како кажу, врло срећни у свом вртићу, али би волели да им се двориште лепше уреди.
Председник је истакао да ће локална власт размотрити све оно о чему су деца данас причала и убрзо кренути са реализацијом онога што је у њеној надлежности.

‒ Ја ћу апеловати на вас да, с обзиром да смо ми туристичка дестинација и еколошка општина а ви њена будућност, посебно поведете рачуна о чистоћи пре свега свог окружења и читаве Сокобање ‒ поручио је Крстић.

 

Предшколци ПУ „Буцко”, председнику општине даривали су предивну слику коју су урадили под називом „Наш град”, а он је деци уручио пригодне симболичне поклоне.

Dečja nedelja 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 3 =