Sesalac-Rujište

Председници Бољевца и Сокобање обишли радове на реконструкцији пута Сесалац-Рујиште

Друштво

У току је реконструкција пута од Сесалца до села Рујишта, које припада општини Бољевац. Радови се финансирају из буџета општина Сокобање и Бољевца. Дужина деонице која је обухваћена радовима је око шест километара од којих је око четири на територији општине Сокобања.

Isidor-Krstić-i-Nebojša-Marjanović Овај пут је важан јер повезује два села, Рујиште и Сесалац, али и две општине Сокобању и Бољевац. Тим поводом јуче су радове обишли Исидор Крстић, председник општине Сокобања и Небојша Марјановић, председник општине Бољевац.

‒ И у ранијем периоду је постојала иницијатива мештана ова два села да се овај пут уради. Разлог за то је веома добар однос људи који живе ту. Стекли су се услови да заједничким снагама са општином Сокобања финансирамо овај пројекат и ја сам срећан што ћемо на овај начин изаћи људима у сусрет, али и што ћемо добити још једну путну везу са Сокобањом ‒ рекао је Небојша Марјановић, председник општине Бољевац.

Реконструкција подразумева посипање и ваљање, као и постављање пропусница на местима где су оне неопходне.

Radovi

‒ Након реконструкције ова деоница ће бити много проходнија, али биће доведена у фазу да у неком наредном периоду можемо размишљати и о асфалтирању. Ово је и пример добре праксе где две општине заједнички раде у интересу грађана својих општина ‒ истакао је Исидор Крстић, председник општине Сокобања.

Очекује се да радови буду завршени у наредних десетак дана.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 − 3 =