Позвани пољопривредници да пријаве штету

Друштво Пољопривреда

Временске непогоде које су у протеклом периоду погодиле и подручје општине Сокобања нанеле су штету на инфраструктури, али и пољопривредним усевима. Локална самоуправа је формирала више комисија које евендентирају и процењују штету. Њихов рад је у току и обилазе терен.

Међу тим комисијама је неколико њих које се баве штетама у пољоривреди. По речима Владимира Миловановића, заменика председника општине Сокобања, формирано је  више комисија које ће обићи атарске путеве и путеве по месним заједницама, а исто тако именована је и комисија која ће утврдити штету на пољопривредним културама.

‒ Из тог разлога позивамо све пољопривреднике који су оштећени, услед временских непогода, да се јаве на писарницу у Општини Сокобања до петка 23. јуна ове године, како би смо њихове предмете узели у разматрање. Потребно је да са собом понесу личну карту како би уписали име и презиме власника и број телефона. Обавезно је да понесу и број породичног газдинства, активни статус, број угрожене парцеле и култура које су на тој парцели, како бисмо благовремено узели све то у разматрање, пошто и ми имамо законску обавезу да то у што краћем року проследимо Сектору за ванредне ситуације и Министарству пољопривреде ‒ објаснио је  Миловановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + 20 =