Позив за сокобањске привреднике: О амбалажном отпаду са комуналцима и локалном администрацијом

Друштво

У циљу информисања јавности о покретању примарне селекције отпада за четвртак, 18. август, заказан је састанак председника општине Сокобања, представника локалне самоуправе и  ЈКП „Напредак” са привредним субјектима са територије општине Сокобања, како би били упознати са општинском Одлуком о управљању амбалажним отпадом, а у складу са Законом о амбалажи и амбалажном отпаду, стоји у Саопштењу за јавности које је достављено нашој редакцији.

Скуп ће бити одржан у хотелу Моравица са почетком у 10 часова, а у добијеном допису, комунално предузеће обавештава све субјекте који послују у области трговине и угоститељства да присуствују састанку, јер је значај ових разговора велики и веома користан за све учеснике. Посебно се наглашава да ће на састанку осим о наведеној теми  привредници имати прилику да разговарају са председником општине и стручним службама и о другим питањима за која су заинтересовани.

ЈКП „Напредакˮ обавештава јавност да је у просторијама овог предузећа одржан низ састанака између руководиоца ЈКП „Напредак”, комуналног инспектора и управника зграда у Сокобањи. Теме састанака биле су: обавештење управника зграда и њихових станара са законским и подзаконским актима који уређују обављање комуналне делатности, иницијатива за успостављање боље сарадње и размена информација и информисање о покретању рециклаже и примарне селекције отпада у Сокобањи.

Веома честа питања у вези замене постојећих и набавке нових посуда за смеће, следи у поменутом Саопштењу, указала су на потребу да ЈКП „Напредак” упозна управнике стамбених заједница као и јавност са чињеницама које дефинишу права и обавезе корисника услуга изношења и депоновања смећа.

„У складу са општинском одлуком о начину обављања комуналних делатности на територији општине Сокобања, Сл.лист бр. 4/2014, дефинисано је да су корисници услуга у обавези да сами набаве посуде за смеће и то: корисници породичних стамбених објеката, најмање једну типску канту за одлагање комуналног одпада, а за стамбене заједнице, односно колективно становање број потребних контејнера за одлагање комуналног отпада зависи од броја станова у згради. Руководство ЈКП „Напредак” је упознало управнике зграда о овим чињеницама како би о томе обавестило своје станареˮ – стоји на крају Саопштења за јавност.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 5 =