Sokobanja

Позив грађанима да се укључе у израду плана развоја општине

Друштво

Грађани привредници и представници удружења моћи ће да се укључе у израду плана развоја општине Сокобања за наредних осам година. Из Општинске управе упутили су позив свим заинтересованима да се пријаве за учешће у Партнерском форуму чији је циљ креирање плана развоја општине од 2022. до 2030. године.

Позив ће, како се наводи, бити стално отворен до краја израде нацрта, али се апелује на заинтересоване да се пријаве у што краћем року због учешћа на првом састанку који ће бити организован током априла.

– Партнерски форум представља консултативно тело, које ће бити укључено од самог почетка планског процеса. Партнерски форум би требало да укључи представнике локалне заједнице, приватног и цивилног сектора, у циљу размене информација и стварања јасне слике о томе шта су највећи приоритети наше општине – стоји у саопштењу.

Сврха првог састанка овог форума је упознавање партнера из локалне заједнице са циљем и методологијом израде Плана развоја општине Сокобања 2022-2030, начином рада, улогама и одговорностима, распоредом активности на изради Плана развоја ЈЛС, итд.

– Сви заинтересовани могу се пријавити мејлом на адресу: marija.zikic@opstinasokobanja.com. Пријава је у слободној форми. Потребно је само навести име и презиме, као и контакт податке (телефон и e-mail) – додаје се.

За потребе израде Плана развоја формирана су радна тела – Координационо тело и тематске радне групе.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 − 1 =