Opstina

Позив физичким лицима да изврше категоризацију угоститељских објекта у којима пружају услуге смештаја

Друштво Туризам

Физичка лица која пружају услуге смештаја у некатегорисаном објекту, као што су кућа, апартман, соба, сеоско домаћинство и др. потребно је да се у што краћем року обрате јединици локалне самоуправе и поднесу захтев за категоризацију угоститељског објекта за смештај.

По добијању решења о категоризацији угоститељски објекат и угоститељ ће бити евидентирани у систем еТуристе, на који начин ће, у складу са позитивним прописима, моћи да наставе са пружањем угоститељских услуга смештаја на законит начин. Физичко лице у наведеним категорисаним објектима угоститељске услуге може да пружа непосредно или преко посредника, који може бити само правно лице или предузетник. У случају посредовања физичко лице и посредник закључују међусобни уговор који се ради евидентирања доставља органу јединице локалне самоуправе.

Законом о угоститељству прописана је обавеза угоститеља који пружа услуге смештаја у објектима домаће радиности (кућа, апартман и соба) и објектима сеоског туристичког домаћинства, да изврши категоризацију тих објеката, у супротном лица која не поступају у складу са наведеним законом су прекршајно одговорна.

За све додатне информације и пружање стручне помоћи Општина Сокобања стоји на располагању и можете се обратити локалној самоуправи путем мејла на адресу olivera@opstinasokobanja.com или на телефоне: 0648560768 или 0648560788.

Такође, можете се обратити и Министарству туризма и омладине путем мејла turizam@mto.gov.rs ili eturista@mto.gov.rs као и на телефоне 011/3149670 и 011/3139671.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 5 =