Potpisani ugovori za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje

Društvo

Lokalna samouprava je ove godine za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje izdvojila 12.200.000 dinara što je za 200.000 više nego prošle, a znatno više nego ranijih godina kada se za razvoj ove bitne privredne grane u našoj opštini izdvajalo svega 5.000.000 dinara. Juče su potpisani ugovori sa 14 poljoprivrednih proizvođača sa teritorije opštine Sokobanja za subeveniconisanje u ovčarstvu, svinjarstvu, govedarstvu kao i za subvencionisanje kamate i drugih troškova za poljoprivredne kredite.

– Potpisivanjem ugovora mi smo sva sredstva iz budžeta namenjena za subvencije u poljoprivredi utrošili skoro sto posto. Sedam poljoprivrednih proizvođača je danas dobilo subvencije u oblasti govedarstava, dva u oblasti svinjarstva, jedan ugovor u oblasti ovčarstva dok je četvoro poljoprivrednih proizvođača potpisalo ugovor za subvencionisanje troškova poljoprivrednih kredita – kaže Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja.

Rade Marković iz sela Trgovište je dobio subvenciju za kupovinu ženske teladi u iznosu od 50.000 dinara. Prema njegovim rečima, ovo je veoma značajna pomoć koja ga je motivisala da kupovinom dva ženska teleta poveća broj grla.

Kako saznajemo, u narednoj godini će se nastaviti sa podsticajima u poljoprivredi kroz povećanje subvencija, a i sprovođenjem projekata kroz dve novoformirane zemljoradničke zadruge. Zanačajna pomoć poljoprivrednicima koji se bave govedarstvom, u narednoj godini, biće besplatno osemenjavanje koje je opština obezbedila preko Zemljoradničke zadruge „Agro Rtanj”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × two =