Porodice rudara nisu zaboravljene, humani gest kolege Živanovića

Društvo

Rudar i sportista Đorđe Živanović iz Sokobanje je u subotu, 1. aprila, istrčao humanitarnu maratonsku trku od Aleksinačkog rudnika do Rudnika mrkog uglja u Čitluku. Ovaj humanista je uspeo tog dana da prikupi pomoć za porodice nastradalih rudara u prošlogodišnjoj nesreći koja se dogodila 1. aprila u rudniku „Soko”, vrednu 118.073 dinara. Ova sredstva biće podeljena porodicama osam nastradalih rudara i svaka će dobiti po 14.759,13 dinara.

Prema informacijama dobijenim iz Crvenog krsta Sokobanja na žiro-račun je uplaćeno 97.184 dinara, a direktno putem kasica prikupljeno je još 12.328 i u Aleksincu još 8.561 dinar.

Pomoć porodicama stradalih rudara se može i dalje pružiti uplatom na žiro račun Crvenog krsta Sokobanja. Novčana sredstva se mogu uplatiti na žiro račun 325-9500800002074-35, sa pozivom na broj 89.

Živanović je u subotu istrčao 44 kilometra simbolizujući tako odlazak njegovih kolega na posao 1. aprila 2022. godine kada je to bio i njihov poslednji silazak u jamu RMU „Soko” u Čitluku. Tada je poginulo osam rudara, od kojih je šest sa područja opštine Aleksinac, i po jedan sa područja Sokobanje i Trgovišta. Ovaj humanitarni maraton podržalo je svojim učešćem i nekoliko trkača iz Paraćina, Aleksinca i Sokobanje: Nemanja Milošević, Marko Gajić, Danijel Stoiljković, Aleksandar Andrejić, Milan Babić, Mića Ivković i Dragan Stoiljković.

Pre samog početka ove humanitarne trke u krugu preduzeća „Aleksinački rudniciˮ aleksinačko sveštenstvo je održalo pomen stradalim rudarima, kome su prisustvovali pored ostalih Nemanja Denić, direktor Aleksinačkih rudnika, Dalibor Radičević, predsednik opštine Aleksinac i Olivera Denić ispred sokobanjske lokalne samouprave. Na cilju u Čitluku pridružio im se i Miodrag Nikolić, predsednik opštine Sokobanja.

1 thoughts on “Porodice rudara nisu zaboravljene, humani gest kolege Živanovića

  1. Gospodin Djordje Zivanovic dao je primer kako podstaci i druge ljude da skazu svoje saosecanje i ljudskost. Kapa dole ovom velikom coveku!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

six + 4 =