Akva park

Polaznici odbojkaškog kampa na Akva parku „Podina”

Sport

Polaznici prve smene Internacionalnog odbojkaškog kampa Vanje Grbića, juče su na Akva parku „Podina” radili vežbe pravilnog disanja i u vodi vežbe prevencije za samojačanje zglobova. Grbić ističe da je veoma važno naučiti decu pravilnom disanju.

– Sa našim fizioterapeutom radimo ceo set vežbi, gde idemo na regulaciju disanja i spajanja aktivnosti sa samim disanjem, tako da deca mogu da nauče kako i na koji način pravilno da dišu ‒ ističe Grbić.

Drugi deo aktivnosti je u vezi sa vodom i odnosi se na vežbe prevencije za samojačanje.

Vanja Grbić ‒ Koristeći ono što su prednosti vodene sredine možemo decu koja su u fazi razvoja da pripremimo za ono što treba da im bude napor na suvom, a da ih suštinski ne opteretimo i to je ono što je najbitnije, zato su nam obavezna tri boravka na bazenu za sedam dana ‒ dodaje Grbić.

Inače, Internacionalni letnji odbojkaški kamp počeo je 23. juna i u više smena trajaće do 28. jula. Kroz kamp će za to vreme proći 820 deteta iz 35 zemalja sa pet kontinenata.

‒ Pored toga u kampu besplatno treniraju i 32 deteta iz Sokobanje, jer želimo da pomognemo razvoj lokalnog sporta i to ne samo odbojke, tako da i deca koja treniraju druge sportove mogu da učestvuju bez ikakvih problema, jer je dobar deo vežbi koje radimo primenljiv apsolutno na svaki sport i čini njegovu motoričku bazu. Mislim da je kvalitet koji donosim nešto što je prepoznatljivo. Ne reklamiram se, a ono što radim može se videti samo na fejsbuku i instagramu, dakle na društenim mrežama. Do sada je kroz ovaj kamp prošlo 1200 dece sa ovim će biti do 2.000 i sve smene su preko 150 dece – rekao je na kraju našeg razgovora Vladimir Grbić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × 4 =