Akva park

Полазници одбојкашког кампа на Аква парку „Подина”

Спорт

Полазници прве смене Интернационалног одбојкашког кампа Вање Грбића, јуче су на Аква парку „Подина” радили вежбе правилног дисања и у води вежбе превенције за самојачање зглобова. Грбић истиче да је веома важно научити децу правилном дисању.

– Са нашим физиотерапеутом радимо цео сет вежби, где идемо на регулацију дисања и спајања активности са самим дисањем, тако да деца могу да науче како и на који начин правилно да дишу ‒ истиче Грбић.

Други део активности је у вези са водом и односи се на вежбе превенције за самојачање.

Vanja Grbić ‒ Користећи оно што су предности водене средине можемо децу која су у фази развоја да припремимо за оно што треба да им буде напор на сувом, а да их суштински не оптеретимо и то је оно што је најбитније, зато су нам обавезна три боравка на базену за седам дана ‒ додаје Грбић.

Иначе, Интернационални летњи одбојкашки камп почео је 23. јуна и у више смена трајаће до 28. јула. Кроз камп ће за то време проћи 820 детета из 35 земаља са пет континената.

‒ Поред тога у кампу бесплатно тренирају и 32 детета из Сокобање, јер желимо да помогнемо развој локалног спорта и то не само одбојке, тако да и деца која тренирају друге спортове могу да учествују без икаквих проблема, јер је добар део вежби које радимо применљив апсолутно на сваки спорт и чини његову моторичку базу. Мислим да је квалитет који доносим нешто што је препознатљиво. Не рекламирам се, а оно што радим може се видети само на фејсбуку и инстаграму, дакле на друштеним мрежама. До сада је кроз овај камп прошло 1200 деце са овим ће бити до 2.000 и све смене су преко 150 деце – рекао је на крају нашег разговора Владимир Грбић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one + seven =