Планови уписа у наредну школску годину у Средњој школи „Бранислав Нушић”

Друштво

Средња школа „Бранислав Нушић” је у законски предвиђеним роковима донела планове за наредну школску годину и тренутно се чека на одобрење од стране Министарства просвете. Међутим, на прелиминарним састанцима које су имали на нивоу Школске управе Зајечар, план уписа ове образовне установе биће прихваћен, сазнајемо од директорке Ане Милићевић.

Када је упис у наредну школску годину у питању, руководство сокобањске средње школе се држи модела који је био успешан и претходних година, дакле комбаниција општег и средње стручног образовања. У оквиру општег образовања, већ по традицији то ће бити једно одељење гимназије општег смера, а што се тиче стручног образовања биће једно одељење туристичких техничара и једно одељење физиотерапеутских техничара и једно одељење на трећем степену, ове године то ће бити комбиновано одељење кувар и трговац.

Директорка школе Ана Милићевић; Фото: из архиве

– Када говоримо о смеру физотерапеутски техничар морам да нагласим да је то одељење које је у протекле две године максимално попуњено и оно што је нама циљ поред ученика из Сокобање заинтересовали смо и ученике из околних места да упишу овај смер. Тако да се враћа она традиција од пре три деценије када је школа такође имала ученике у овом образовном профилу и где су многи који су и данас запослени у Специјалној болници ‘Сокобања’, а и у другим специјалним болницама у околини били наши ученици – рекла је Милићевић.

Наша саговорница је овом приликом указала ученицима завршних разред основне школе и на једну новину односно измену закона из области образовања који предвиђа смањивање броја ученика у одељењу на максимално 28 ђака, док је раније могло до 30.

– Претпостављам да ће то произвести мало јачу конкуренцију и ето позивам ученике осмих разреда да се добро спреме за своје завршне испите, да стекну што боље оцене у овом другом полугодишту па да се видимо овде на упису – поручила је директорка сокобањске средње школе.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen + one =