Odbojkašice

Pionirke OK „Ozrenˮ učestvovale na međunarodnom turniru u Nišu

Sport

Pionirska selekcija OK „Ozrenˮ učestvovala je za vikend na 9. Međunarodnom turniru u odbojci za pionirke. Turnir je održan u Nišu u organizaciji OK „Stampedoˮ iz ovog grada. Na turniru je učestvovalo 16 ekipa iz celog regiona, Severna Makedonija, Rumunija, Bugarska, Srbija, a učešće na turniru uzela je jedna ekipa iz Austrije.

Turnir je trajao dva dana, prvog dana igrane su utakmice po grupama. Sokobanjske odbojkašice su se našle u grupi sa ekipama „TE volejˮ iz Makedonije, „EKS JU volejˮ iz Austrije i sa domaćom ekipom „Stampedoˮ. Sa dve pobede u grupi sokobanjske odbojkašice su se plasirale u četvrtfinale kao prve u grupi.

U četvrtfinalu, koje je igrano drugog dana turnira, sokobanjske odbojkašice su poražene od ekipe „Krajovaˮ iz Rumunije i nisu imale priliku da se bore za jedno od prva tri mesta. U doigravanju za plasman, naše odbojkašice su osvojile 6. mesto što je veliki uspeh ako se uzme u obzir činjenica da sve ostale ekipe dolaze iz gradova sa mnogo više stanovnika gde je moguće napraviti kvalitetniju selekciju potencijalnih odbojkašica.

Rukovodstvo OK „Ozrenˮ iskoristilo je svoje prisustvo da ostvari kontakte sa klubovima iz inostranstva koji su učestvovali na turniru i postoje najave da će neke od njih učestvovati na turniru koji će biti održan u Sokobanji u avgustu mesecu ove godine.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eighteen − ten =