Policija

Pijan vozač: Nije se zaustavio, pa ga jurila policija

Društvo

Tokom 2022. godine zabeležen je povećan broj vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola ili droge u odnosu na prethodne godine. U prošloj godini više od 61.500 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Što se tiče psihoaktivnih supstanci isključeno je više od 2.535 vozača. I pored takvih upozoravajućih podataka i apela nadležnih da građani kada piju nikako ne sedaju za volan, jer sigurno ugrožavaju svoju i tuđu bezbednost, skoro svakog dana beležimo neko pijanstvo. Tako je bilo i pre neki dan u Boljevcu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boljevcu isključili su iz saobraćaja četrdesetšestogodišnjeg vozača automobila „bmvˮ zbog nasilničke vožnje.

Patrola policije pokušala je da ga zaustavi u Svetosavskoj ulici, ali se on oglušio o znak da stane i nastavio da vozi, a kada je sustignut, utvrđeno je da vozilom upravlja sa 2,62 promila alkohola u organizmu, navodi se u Saopštenju Policijske uprave Zaječar dostavljenom nedavno našoj redakciji.

Vozaču je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njega će biti podneta prekršajna prijava.

Kako stati na put našem bahatom ponašanju i da li odgovor leži u povećanju kazni ili aktivnijem pristupu edukaciji od predškolskih do penzionerskih dana, je pitanje na koje ćemo morati dati odgovor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

12 + four =