Udruženje

Оснивачка скупштина новог бањког Удружења грађана „Бањско преображењеˮ

Друштво

Представници иницијативног одбора УГ „Бањско преображењеˮ доставили су нашој редакцији саопштење за јавност које преносимо у целости.


‒ На иницијативу групе успешних, предузимљивих и креативних људи, којима је заједничка љубав Сокобања, у недељу, 1. децембра 2019. године, у конгресној сали хотела ‘Моравица’, са почеткому 13 часова биће одржана Оснивачка скупштина Удружења грађана ‘Бањско преображење’. Иницијатори су годинама уназад имали велику жељу да окупе и повежу све оне којима је Сокобања ‘у срцу’, било да је то због порекла или из других разлога. Велики је број људи из разних крајева Србије и дијаспоре који су пореклом из Сокобање, а исто тако има доста оних који су бању под Озреном заволели због њене величанствене природе, ваздуха, лековитих изворишта и пријатне, домаћинске атмосфере. Један од главних покретача и творца идеја о оснивању Удружења јесте Милорад Гавриловић, по рођењу Сокобањчанин, професор математике, дугогодишњи директор Правно-пословне школе у Нишу. ‘Чланови удружења могу бити сви пунолетни грађани, без обзира на место пребивалишта, битно је само да воле Сокобању и желе да на неки начин допринесу њеном развоју, уређењу и напретку. Већ у овом тренутку знамо да ће нам се придружити људи различитих занимања, еминентни стручњаци у својим професијама – средњошколски и универзитетски професори, лекари, правници, економисти, графички дизајнери, ИТ стручњаци… Сви заједно ћемо се у наредном периоду периоду потрудити да својим знањем, искуством и угледом допринесемо бољитку Сокобање. Имамо свој програм, десет јасно формулисаних циљева, акциони план по коме ћемо радити, бројне контакте у земљи и иностранству. Удруженим снагама ствараћемо нове шансе’, истиче Милорад Гавриловић.

Назив Удружења ‘Бањско преображење’ има својеврсну симболику. У Сокобањи се налази црква Светог преображења Господњег, а верски празник Преображење 19. августа обележава и празнује скоро свака кућа у Сокобањи. Такође сама реч преображење упућује на неки покрет и промену, пре свега у нама самима, а потом и око нас, објашњава Гавриловић.

Сви који желе да добију ближе информације о удружењу и желе да се прикључе овој иницијативи, могу се информисати на сајту www.banjskopreobrazenje.rs, или јавити на бројеве 06431222 61 и 063473930 На оснивачкој скупштини присутнима ће се обратити, еминентни стручњаци који ће представити рад друштва. у уводном делу скупштине биће: Милорад Гавриловић (дипломирани математичар и дугогодишњи директор Правно-пословне школе у Нишу), Јован Антовић (проф. др медицинских наука и један од најбољих хематолога на свету), Милош Тодоровић (проф. др економских наука и редован професор на економском факултету у Нишу) и Славољуб Ћирковић (економиста, графички и веб дизајнер, и председник културно-уметничког друштва ‘Соко’ ‒ стоји у саопштењу достављеном нашој редакцији.


 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + 18 =