Осми сокобањски медицински дани

Здравље

Специјална болница за неспецифичне плућне болести „Сокобања” организује стручни скуп „Осме сокобањске медицинске дане”, који ће бити одржани од 19. до 21. oктобра у хотелу „Моравица” у Сокобањи. Прелиминарним програмом скупа предвиђено је одржавање семинара, у петак из кардиологије са темом „Актуелности у дијагностици и лечењу кардиоваскуларних болести код одраслих и деце”.

Семинар из респираторне медицине са темом „Опструктивне плућне болести и коморбидитети – новине у превенцији, дијагностици и терапијском приступу” који ће бити одржан у суботу, а у недељу, семинар из физикалне медицине и рехабилитације, са темом „Новине у физикалној медицини и ортопедији са трауматологијом”.

Као и предходних година, овај стручни скуп ће окупити еминентне стручњаке, реномиране предаваче из земље и иностранства са актуелним темама, који ће новим сазнањима и разменом искустава учесника, дати значајан допринос даљем развоју медицинске струке. Сви семинари су акредитовани и намењени су лекарима, фармацеутима, биохемичарима, физотерапеутима, медицинским, лабараторијским и фармацеутским техничарима.

У исто време Специјална болница за неспицифичне плућне болести „Сокобања” прославља јубилеј, 40 година постојања и рада.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − 2 =